logo van in cirkel elkaar overlappende gekleurde boogjes
Nannie Delsing
interimmanagement
& organisatieadvies
(Samenvatting)
foto Nannie Delsing
Logo en kaartenContactHome mens en beeld
Van 1996 tot 2017 was ik interimmanager, adviseur en coach/loopbaanbegeleider. Daarvoor, van 1982 to 1996, heb ik 14 jaar in loondienst gewerkt in de zuivelindustrie (Melkunie Holland, een van de 4 voorgangers van het huidige Friesland Campina) en bij de Nederlandse Spoorwegen.

Ik ben  een breed georiënteerd en pragmatisch manager met 35 jaar ervaring in leiding geven aan en adviseren van mensen en organisaties. Ik ben goed in het analyseren en structureren van werk en in het “meekrijgen” van mensen in de richting die we met elkaar afspreken (invoelingsvermogen, pragmatische doelgerichtheid).
Oorspronkelijk ben ik opgeleid aan de Universiteit van Wageningen tot levensmiddelentechnoloog. Tijdens mijn loondienstfuncties is kwaliteitszorg een tweede vak voor mij geworden. Kwaliteitszorg (en dan de brede variant ervan) heeft me inzicht gegeven in hoe een organisatie goed kan functioneren.  Ook heb ik gedurende mijn loopbaan geregeld grotere en kleinere cursussen/opleidingen gedaan: Bedrijfskunde, Psychologie en een "Commissarissencursus".

Kenmerken van mijn manier van werken
   1. Ik werk mét mensen en vanuit die kernwaarde ben ik er trots op dat ik in mijn langjarige ervaring slechts één keer tegen een medewerker heb hoeven zeggen "en nu doe je het omdat ik het zeg en omdat ik toevallig de baas ben" (en ik vond het geweldig fideel dat die medewerker de volgende dag zijn excuses aan kwam bieden voor de "hakken in het zand").
   2. Ik streef naar de hoogst haalbare door de medewerkers gedragen oplossing. Dat is dus niet per definitie de theoretisch beste oplossing. In mijn ogen heeft de theoretisch beste oplossing geen zin als die niet door de medewerkers gedragen wordt.

Als interimmanager en adviseur heb ik o.a. gewerkt voor:
- Railinfrabeheer, ProRail,
NS Opleidingen, NS Materieel
- Hogeschool van Utrecht, Conservatorium van Amsterdam
- Gemeente Zelhem, Gemeente Valkenburg ZH, Gemeente West Maas en Waal, gemeente Veenendaal
- Provincie Gelderland, Provincie Overijssel

- Koninklijke Nederlandse Munt,
Stichting Ons Pardon
- Karlshamns, DOC, Qlip.
Voor een aantal van deze organisaties heb ik meerdere opdrachten gedaan.

Bestuursactiviteiten
Naast mijn werk ben ik geregeld aktief in vrijwilligers-/bestuurswerk. Ik merk dat ik ook dat behoorlijk zakelijk aanpak, ik zit er duidelijk NIET "voor de gezelligheid". Ik heb inmiddels geleerd dat ik bij de keuze van dit type werk daarop moet letten ... ik ben iemand die ook in bestuurswerk graag effectief en efficiënt resultaten bereikt. Ik heb bestuurswerk verricht voor o.a. een huiseigenaarsvereniging, voor vrouwenorganisaties, voor (vrijzinnige) kerkelijke organisaties en voor een stichting voor seniorenhuisvesting.

Mocht je na lezing van deze samenvatting verder in mij geïnteresseerd zijn voor (vrijwilligers)werk, neem dan contact met me op of kijk voor meer detailinformatie op mijn LinkedIn-profiel.